Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Buenos Aires

Buenos Aires közlekedés

Buenos Aires, Argentína, Közlekedés

Közlekedés

Buenos Aires, Argentína, Közlekedés

Légi közlekedés
A nemzetközi járatok Buenos Airesbe, a Ministro Pistarini repülőtérre érkeznek. A városközponttól 35 km-re található termináltól busszal vagy taxival juthatunk a városba.

Vonat
Buenos Airesen kívül csak néhány magán- és tartományi vasúttársaság működik. Előfordul, hogy a vonatok koszosak és kényelmetlenek. Télen a vasúti kocsikat nem biztos, hogy fűtik, célszerű takarót vinni.

Micrók
A távolsági autóbusz jó választás az ország körbeutazására. Olcsóbb mint a repülő. Az árak függnek a szezontól és a szolgáltatás minőségétől.

Subte
A leggyorsabb és legegyszerűbb közlekedési mód a fővárosban a subte néven ismert földalatti vasút. A kocsik hat vonalon közlekednek. Érdemes 10 útra érvényes jegyet váltani.

Colectivo
A városi busz járatai behálózzák egész Buenos Airest. A majdnem 500 útvonal közül egyeseket további szakaszokra is felosztottak. Az autóbuszvonalakat tartalmazó füzetecske, a Guia T minden utcai kioszkban kapható.
A nyitott tetejű turistajáratokat a város üzemelteti és remek lehetőség  a város látnivalóinak megtekintéséhez. A buszok 9:00 - 17:30-ig közlekednek.

Taxi
Buenos Aires utcáin sok taxi közlekedik és általában mindig könnyű egyet találni. A taxik fekete-sárga színűek és taxaméterrel közlekednek.

Remise
A remise bértaxi, amely úgy néz ki, mint egy bérautó. Biztonsági okokból ajánlott a remisék használata. Győződjünk meg róla, hogy az autón szerepel a vállalat neve, az autó sorszáma és a szélvédőn szerepel a libre felirat. A remisék esetében a viiteldíjról előre kell megállapodni.

Autóbérlés
A nagy autókölcsönző cégeknek van irodájuk Argentínában. Néhány kisebb, helyi cég hasonló szolgáltatást kínál olcsóbban. A lehetőségekről a szállodákban és utazási irodákban érdeklődhetünk.

Forrás: Útitárs: Argentína

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!