Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Palacio del Congreso

Argentína, Buenos Aires, Látnivalók

Palacio del Congreso

Buenos Aires, Argentína, Látnivalók
  • Cím: Monserrat - Buenos Aires, Argentína ‎

A Buenos Aires-i, kétkupolás Palacio del Congreso a washingtoni kongresszus fehér, görög-római stílusú épületét utánozza. Egyike az utolsó épületeknek, amelyet Buenos Airesben ebben a stílusban építettek.

A Congreso szilárd kinézetű gránit és márvány őre a Plaza del Congreso keleti felének. A Vittorio Meano által tervezett épületet 1906-ban avatták fel a Casa Rosadával szemben.

A Congresóban könyvtár és több pompás fogadóterem is van, köztük a híres Salón Azúl (Kék Terem) óriási jelképes szobraival és egy lenyűgöző, 2000 kg-os csillárral a fő kupola alatt. A termet évek óta a hivatalban lévő elnökök használják.

A Palacio del Congreso előtti tér közepén áll az 1813-as első alkotmányos nemzetgyűlés és az 1816-os kongresszus emlékére emelt Monumento a los Dos Congresos. Az emlékmű csúcsán a Köztársaság impozáns szobra egy jelképes pálmaágat lenget egy ekére támaszkodva, alatta a két női alak széttöri a szolgaság láncait.Palacio del Congreso
Buenos Aires, Argentína
Copyright: Peter B Davies   Forrás: flickr

Buenos Airesi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!